Portal High Ground Gaming ili jednostavnije “HGG”, izdao je listu od 10 najboljih igara koje su kreirane koristeći Unity kao glavni alat, a koje su se igrale u protekloj godini. Dakle, vrijedi napomenuti kako se ne radi o igrama koje su kreirane samo u 2021. godini, već o svim igrama kreiranim do kraja prošle godine. Unity je zadnjih godina daleko najkorišteniji game engine za kreiranje video igara, a to je ovaj izbor sasvim sigurno učinilo jako teškim.

10. Cuphead

Foto: Steam

Cuphead je igra kreirana u 2D tehnologiji koja je vrlo brzo postala jako popularna u gaming svijetu. Ono što je specifično za ovu igru i čini je posebnom je činjenica da su sve animacije crtane rukom.

9. Subnautica

Foto: Steam

Subnautica je igra u kojoj se radnja odvija pod vodom. Postala je izuzetno popularna nakon što se sve više streamera odlučilo igrati je u svojim prijenosima te je tako predstaviti velikom boju svojih gledatelja.

8. Cities: Skylines

Foto: Paradox Interactive

Cities: Skylines je igra koja će oduševiti sve ljubitelje građenja i upravljanja gradom. Ono što je jako bitno za spomenuti je da igra ima velik broj različitih zanimljivih ekspanzija koje su sjajno prihvaćene među ljubiteljima ovog naslova.

7. Rust

Foto: Steam

Na sedmom se mjestu ovog popisa nalazi igra Rust. Riječ je o igri preživljavanja u kojoj se igrači natječu jedni protiv drugih. Svi s igrom kreću bez ičega, a oni najsnalažljiviji će na kraju i biti pobjednici.

6. Hearthstone

Foto: Blizzard

Hearthstone je igra koju je kreirana tvrtka Blizzard, a to znači da će biti draga ljubiteljima fantazije. Riječ je o kartaškoj igri u kojoj će samo oni najsnalažljiviji, ali i najsretniji, odnijeti pobjedu.

5. Kerbal Space Program

Foto: Kerbal Space Program

Kerbal Space Program je jedna igra u kojoj igrač može putovati svemirom i koristiti neke izuzetno realne načine za upravljanjem, polijetanjem i slijetanjem svoje letjelice. Ovu igru pohvalili su mnogi stručnjaci zbog količine fizike koja je uključena u nju.

4. Untitled Goose Game

Foto: Steam

Untitled Goose Game je igra koja je svojim imenom već u startu zaintrigirala mnoge, a čini se da joj je i radnja dostojna četvrtog mjesta na ovoj ljestvici. Radi se o igri u kojoj će igrač raditi razne nedaće ljudima dok je njegov lik u igri guska.

3. Risk of Rain 2

Foto: Nintendo

Risk of Rain 2 je nastavak popularnog istoimenog prvog dijela u kojem igrač više-manje pokušava ubiti sve koji mu se nađu na putu. Među njima postoje i uvijek zanimljivi glavni boss likovi koji znaju zadavati glavobolje igračima.

2. Monument Valley

Foto: Ustwo

Monument Valley je igra koja se igra na mobilnom uređaju, a igrači će se u njoj zaista pomučiti ne bi li završili određene razine i tako napredovali. Koristi neke inovativne iluzije i zagonetke tako da će u njoj uživati svatko tko voli razmišljati dok igra igrice.

1. Escape from Tarkov

Foto: Escape from Tarkov

Escape from Tarkov je igrica koju je također jako popularizirao velik broj streamera koji su je igrali u svojim online prijenosima. Riječ je o jednoj pucačkoj igri koja objedinjuje elemente preživljavanja i klasične RPG igre. Posjeduje sjajnu grafiku i sasvim je zasluženo na prvom mjestu ove liste.