Escape from Tarkov je igrica kreirana Unityjem 2016. godine, a i dalje je vrlo popularna. Radi se o FPS igrici koju je kreirala i objavila tvrtka pod imenom Battlestate Games. Ona se može igrati samo na jednoj platformi, a to je Microsoft Windows. Mnogi će reći da je to čak i jedna od najboljih igara ikad kreiranih koristeći Unity, a u nekim se situacijama teško s time ne složiti.

Velik dio svoje popularnosti ova je igra stekla zahvaljujući platformama kao što je Twitch čiji su korisnici svojim publikama predstavili ovaj naslov.

Radnja igrice

Radnja igre smještena je u izmišljenoj regiji pod imenom Norvinsk. U njoj se odvija rat između dvije privatne vojne tvrtke koje nose imena USEC i BEAR. USEC predstavlja United Security, dok je BEAR akronim za Battle Encounter Assault Regiment. Budući da je riječ o online igri, igrači se pridružuju spomenutim stranama u tom ratu te se međusobno bore za preživljavanje i razne oblike plijena. Ako igrač umre u igri, izgubit će sav plijen koji je stekao igrajući u tom određenom meču.

Kreatori igrice

Kao što smo rekli, igru Escape from Tarkov razvila je ruska tvrtka pod imenom Battlestate Games. Radi se o jednoj vrlo samozatajnoj tvrtki i grupi developera koja čak niti na svojoj službenoj stranici nije iznijela gotovo ništa o sebi. Jedino što su istaknuli jest da su kreirali igricu o kojoj pišemo te da je njihova specijalnost kreiranje FPS i hardcore igara.

Recenzije

U pregledu zatvorene beta verzije iz 2018., Alexandra Heather je komentirala: “Tarkov ne prašta, ali ima puno zabave u svladavanju njegove složenosti i polaganom postajanju okorjelim plaćenikom”.

U PC Gameru, Steven Messner je opisao da je igra kao otkrivanje “novog potencijala za online pucačke igrice”. Također, pozitivno je komentirao način na koji sustavi igre navode igrače da cijene svoju opremu i prisjećaju se načina na koji su je stekli.