Bilo da ste zaljubljenik u igre znanja, strateške igre, avanture ili sportske simulacije, u 2022. godini definitivno ćete uspjeti naći nešto za sebe, pogotovo ako pratite aktualne trendove…

Vrijednost industrije igara na Internetu danas se mjeri u stotinama milijarda dolara, a baš u svakom kutku svijeta ljudi uživaju provoditi vrijeme igrajući se online, kako bi se opustili ili možda baš aktivirali svoje moždane vijuge.

Nema sumnje, neke igre već na samom početku obilježile su novu kalendarsku godinu, jer im popularnost strelovito raste, kao i broj aktivnih korisnika. Donosimo pregled onih koje u 2022. godini imaju ogroman broj poklonika u svijetu, a i sve više u Hrvatskoj…

Wordle

Jednostavna igra u kojoj morate pogoditi zadanu riječ od pet slova, iz ukupno 6 pokušaja postala je pravi hit u 2022. godini, a u našoj zemlji igrači ne samo što je obožavaju igrati na hrvatskom jeziku, već i na engleskom.

Wordle je danas jedna od najspominjanijih igara na Twitteru, a tajna uspjeha je kombinacija vještine slaganja riječi od vama dostupnih slova, kao i taktička eliminacija što više suglasnika i samoglasnika, ako nemate ideje što je konačno rješenje.

Na aplikacijama i specijaliziranim stranicama koje korisnicima nude ovu zagonetku obično je u ponudi jedna riječ dnevno pa mnogi započinju dan upravo traženjem skrivenog Wordle pojma, kako bi aktivirali svoju mentalnu moć i u punoj se formi pojavili na poslu…

Genshin Impact

Znamo koliko je japanska anime kultura postala globalno popularna, a ako je povežete s RPG-om dobit ćete pravi hit među video igrama, sa zaradom koja se polako približava milijardi dolara.

Govorimo naravno o igri Genshin Impact, koja se danas na Internetu igra putem mobitela i računala diljem svijeta, a po popularnosti je već premašila Pokémon Go. Riječ je o klasičnoj “multi player” avanturi u kojoj svaki igrač ima na raspolaganju nekoliko likova različitih sposobnosti i rješava dnevne zadatke, skuplja blago, nabavlja opremu i putuje mapom, s ciljem ojačati svoju borbenu moć.

U igri vam sreća pomaže da se dokopate vrijednih stvari, ali odlučuje i vaša snalažljivost pri rješavanju različitih zadataka, uz koje napredujete i postajete sve jači…

Aviator

Ne možemo govoriti o igrama da ne spomenemo igre na sreću, kojima popularnost u Hrvatskoj iz godine u godinu strelovito raste, prije svega zbog milijunskih jackpotova dostupnih u online casinima, ali i zbog uzbuđenja kojeg izazivaju. Darovi koje vam priređivači tih igara dijele, od kojih posebno izdvajamo risk free bet i besplatne vrtnje, također su zaslužni što ih danas igraju stotine tisuća igrača u našoj zemlji.

Uz slotove, rulet i kartaške igre, iznimno popularna ove je godine i igra Aviator. U njoj na vašem ekranu leti avion i množi vaš ulog određenim koeficijentom. Na vama je uloviti kvotu prije nego zrakoplov odleti s ekrana, s tim da ne znate koliki će maksimalni množitelj ponuditi, koji povremeno može vaš ulog povećati više od stotinu puta.

Mnogo je taktika kojima se može igrati ova igra, od ciljanja velikog koeficijenta ili zadovoljavanja malim profitom, a zanimljivo je da se pojavila i verzija zvana Crash, u kojoj morate uloviti kvotu prije nego se avion na vašem ekranu sruši…

Rocket League

Mnogo je sportskih simulacija danas dostupno igračima na Internetu, od utrkivanja do različitih sportova s loptom, a Rocket League uspio je ujediniti jedno i drugo, zbog čega mu popularnost nastavlja rasti i u ovoj godini.

Radi se o igri u kojoj automobili međusobno igraju nogomet i pokušavaju postići pogodak, koja je dobila nove poklonike nakon što je nedavno izašla njezina verzija za mobitel.

Akcija se u ovoj sportskoj simulaciji brzo odvija pred vašim očima, a iako možete igrati protiv umjetne inteligencije, puno je zabavnije kada je s druge strane terena igrač poput vas, jer tko god on bio veliki ga je gušt nadmudriti…

Tunic

Tunic je igra koja je kreirana u Unityju, a može se igrati na velikom broju platformi. Uvelike podsjeća na jednu od najpopularnijih igara svih vremena – The Legend of Zelda, a on je definitivno bila barem dijelom uzor ovom naslovu.

Igru krase zaista privlačne boje i jedna glatka grafika koja već u startu oduševljava svoje igrače. Međutim, ovdje nije riječ o nekoj slatkoj igrici koja ne zahtijeva puno vještine, već upravo suprotno! Tunic će svojim igračima testirati vještinu borbe, kao i način razmišljanja jer sadrži puno različitih zagonetki i mozgalica koje nije odmah lako riješiti.

Raduje nas vidjeti u kojem će smjeru popularnost ove igre ići kroz 2022. godini, ali zasad se čini kao da malo-pomalo počinje parirati čak i puno većim i popularnijim naslovima, a s time se slažu i kritičari čija je prosječna ocjena za ovu igru oko 9/10.

Elden Ring

Za kraj, tu je mračna fantazija pod imenom Elden Ring, koju proglašavaju najboljom igrom ikad napravljenom, iako se tek pojavila na tržištu.

Radi se o još jednoj RPG avanturi u kojoj istražujete prostranstva na beskrajnoj mapi, s različitim dvorcima, pećinama i tamnicama na vašem putu. Borite se također s čudovištima i rješavate različite zadatke, a oni koji su se okušali priznaju da im je teško stati, jednom kad započnu igru.

Igra je interaktivna i potiče kreativnost, kao i strateško razmišljanje, a grafičko dotjerano okruženje zaslužno je za užitak dok prolazite kroz različite misije. Zajednica zaljubljenika u Elden Ring već broji milijune i samo će nastaviti rasti u mjesecima koji dolaze…