Unity je objavio da je sklopio konačan ugovor o kupovini Weta Digitala, točnije njegovih umjetničkih alata, intelektualnog vlasništva i nagrađivanog talenta. Prošlo je nešto više od dva tjedna otkako su iz Unityja najavili veliku namjeru za time, a sada će zasposliti 275 inženjera koji će formirati Weta Digital u Unityu.

Unity se širi na Novi Zeland

Ti će inženjeri svoj posao obavljati na Novom Zelandu. U ovim trenucima tako Unity broji oko 5000 zaposlenika koji rade u 50-ak ureda diljem svijeta. Korporativno sjedište tvrtke nalazi se u San Franciscu, a kako iznosi Marc Whitten, dopredsjednik Unityja, ponosan je što je Unity globalna organizacija koja postoji na svim lokacijama od Montreala, preko Kopenhagena, do Pekinga, Seula, Tokija, Austina, a sada i Wellingtona na Novom Zelandu. Wellington je postao jedno od najvećih mjesta za stvaranje filmova u svijetu i također je nevjerojatno živahno startup središte.

Zaposlenici se žele prebaciti na Novi Zeland

Whitten iznosi i kako je, nakon što je interno procurila vijest o kupovini Weta Digitala i širenju na Novi Zeland, mnoštvo zaposlenika Unityja postavilo upit mogu li se prebaciti na novozelandske operacije. Donosimo i jedan dio njegove izjave netom nakon proširenja:

Energija Novog Zelanda i širina talenta čine me uzbuđenim ne samo zbog dobrodošlice sadašnjem timu, već i zbog proširenja Unityja. Umjetnici diljem svijeta su više nego uzbuđeni što će nevjerojatno sofisticirani alati koji su prethodno bili zaključani unutar Weta Digitala s vremenom biti dostupni široj skupini kreatora kroz cloud. Također smo sretni što nastavljamo raditi s umjetnicima u Weta FX i dodatno poboljšavati ove nevjerojatne alate.