Slender: The Arrival je igrica koja se igra iz prvog lica, a riječ je o horor igrici preživljavanja koju je razvila tvrtka pod imenom Blue Isle Studios, uz malu pomoć tvrtke Parsec Productions. Ona je 26. ožujka 2013. godine izašla za Microsoft Windows i OS X. U rujnu 2014. godine izašle su verzije za Xbox 360 i PlayStation 3, a za Xbox One i PlayStation 4 u ožujku 2015. godine. Konačno, u lipnju 2019. godine, izašla je i verzija za konzolu Nintendo Switch. Upravo kao i prethodnica ove igrice Something Awful, Slender: The Arrival se bazira na izmišljenom liku Slender Manu.

Radnja igrice

Velika većina radnje u igrici Slender: The Arrival dešava se u napuštenim područjima kao što su kuće ili rudnici. Glavni lik sa sobom nosi samo bateriju. Upravo nedostatak ikakvog tipa oružja kod igrača stvara osjećaj bespomoći što dodatno naglašava strah koji bi mogao iskusiti igrajući je. U ranim razinama igrice, Slender Mana se može vidjeti na nekim udaljenim lokacijama ili perifernim pogledom igrača, dok daljnjim napretkom kroz igricu njegove pojave postaju sve agresivnije.

Kreatori igrice

Blue Isle Studio je nezavisna tvrtka koja se bavi razvojem videoigrica, a njezin ured nalazi se u Kanadi, točnije u Torontu. Osnovao ju je Alex Tintor 2010. godine, a Slender: The Arrival je njezino prvo djelo. Valley je druga kreacija ove tvrtke koja je izašla tri godine kasnije, a odlično je prihvaćena od strane igrača i kritičara. Još su dvije igrice izašle iz studija ove tvrtke a to su Citadel: Forged With Fire iz 2017. godine i Broomstick League iz 2019. godine.

Recenzije

Slender: The Arrival je doista doživio mješovite reakcije kada je riječ o kritičarima i njihovim recenzijama. Tome svjedoče i prosječne ocjene za šest platformi do kojih je došao servis Metacritic skupivši sve dostupne recenzije većih kritičara. Prosječne ocjene koje su objavili su:
PC: 65/100
PlayStation 3: 48/100
Xbox 360: 61/100
PlayStation 4: 60/100
Xbox One: 59/100
Nintendo Switch: 55/100

The Escapist je dao najvišu ocjenu igrici Slender: The Arrival, a ona glasi četiri i pol zvjezdice. Od viših ocjena vrijedi izdvojiti 8.8/10 od strane VVGtv-a, 8.5/10 od GameSpota, 8/10 sa stranice CraveOnline i 7.5/10 od GameFronta. Najnižu ocjenu Slender: The Arrival je dobio na stranici VideoGamer.com, a ona glasi 4/10.

Iz The Escapista navode kako se na prvu možda u igrici čini da se neke radnje ponavljaju, ali kako je ona vrlo dobro izrađena i, ono što je najvažnije, poprilično je strašna za igranje što i jest bio njezin glavni cilj prilikom kreiranja. VVGtv kao razlog svoje visoke ocjene navodi kako igrica ima odličnu grafiku, zvukove i samu radnju. Također, element misterije koji se osjeća tijekom igranja za njih je vrlo važan i jako dobro osmišljen. GameSpot nije duljio sa svojom recenzijom te je kao opravdanje za svoju visoku ocjenu jednostavno naveo kako je Slender: The Arrival jedna od najstrašnijih igrica koje su igrali u zadnje vrijeme.

Što se negativnih recenzija tiče, VideoGamer.com navodi kako je Slender: The Arrival poprilično frustrirajuća igrica iz razloga što smatraju kako iz Blue Isle Studiosa jednostavno nisu znali kako promovirati strah unutar igrice. Smatraju kako trčanje uokolo i lov transdimenzionalnog bića jednostavno nema puno smisla i da za tako nešto ne mogu dati ocjenu veću od 4/10.