Pac-Man je jedna od najpoznatijih videoigrica ikad pa tako Pac-Man Championship Edition 2 ne treba nekakav poseban uvod i objašnjavanje o čemu se radi. Ipak, za one koji ne znaju, Pac-Man Championship Edition 2 je igrica u kojoj igrač kontrolira malenog, okruglog i žutog lika po imenu Pac-Man, a on se kreće kroz različite razine labirinata u cilju da pojede sve kuglice. Sve to se odvija dok Pac-Mac nastoji ne biti uhvaćen od strane četiri svoja protivnika.

Ova verzija popularnog naslova izašla je 15. rujna 2016. godine za PlayStation 4, Microsoft Windows i Xbox One. Verzija za konzolu Nintendo Switch izašla je 22. veljače 2018. godine. Igricu je razvila tvrtka pod imenom Bandai Namco Entertainment, a ona je drugi dio serijala Pac-Man Championship Edition.

Radnja igrice

Radnja igrice je jasna već nakon prve dvije minute igranja igrice, cilj je na svakoj razini pojesti sve kuglice koje se nalaze u labirintu. Osim običnih kuglica, postoje i nešto značajnije koje dopuštaju da Pac-Man u kratkom vremenskom periodu pojede svoje protivnike. Naravno, kako se koja razina očisti od kuglica, prelazi se na novu, a svaka od njih je teža od prethodne. Ono što je novitet ove kod igrice Pac-Man Championship Edition 2 u odnosu na klasične Pac-Man igrice je mogućnost igranja u “co-op” načinu, odnosno načinu u kojem dva igrača surađuju.

Kreatori igrice

Bandai Namco Entertainment je japanska tvrtka koja se bavi kreiranjem i objavljivanjem videoigrica, a njezino sjedište nalazi se u Tokyju. Riječ je o vrlo velikoj i poznatoj tvrtki koja svoje urede ima diljem svijeta. Osnovana je 31. ožujka 2006. godine kada su se tvrtke Namco i Bandai spojile u jednu. Bandai Namco Entertainment vlasnik je nekih velikih i dobro nam znanih serijala igrica kao što su Gundam, Pac-Man, Tekken, SoulCalibur, Tales, Ace Combat itd. Također, tvrtka je vlasnik franšiza kao što su Dragon Ball, Naruto, One Piece ili Sword Art.

Recenzije

Recenzije na igricu Pac-Man Championship Edition 2 uglavnom su vrlo dobre, a to će potvrditi i prosječna ocjena svih recenzija koju je izvukao servis Metacritic. Prosječne ocjene do kojih su oni došli glase:
PC: 78/100
PlayStation 4: 77/100
Xbox One: 77/100
Nintendo Switch: 80/100

Najvišu ocjenu ovoj igrici dao je Game Informer, a ona iznosi i više nego solidnih 9.25/10. GameSpot je igrici Pac-Man Championship Edition 2 ostavio ocjenu od 8/10, a njezin ekvivalent došao je i od Hardcore Gamera koji je dao 4/5. Također, s njima se slaže i Shacknews, dok je Destructoid dao nešto manju ocjenu od 7.5/10. Najgora recenzija i ocjena došla je od strane nekadašnjeg online magazina pod imenom Kill Screen koji je dao dosta nezadovoljavajuću ocjenu od 40/100.

U Game Informeru navode kako je njihova visoka ocjena došla jer smatraju kako je Pac-Man Championship Edition 2 odličan primjer neke franšize koja se uspjela oživjeti na najbolji mogući način. Mišljenja su kako u ovom novom naslovu ima sasvim dovoljno novih značajki koje su uspjele osvježiti igricu, a da je ona uz to zadržala svoju staru srž i ne odudara previše od originalne verzije. Iz IGN-a koji je ovoj igrici dao ocjenu 7.5/10, također navode kako je igrica pravo osvježenje originalne verzije, ali i kako neke od tih novih značajki možda nisu baš najbolje osmišljene i ukomponirane u igricu. Destructoid iznosi kako je riječ o zaista vrlo dobroj igrici, ali da je prvi dio serijala Pac-Man Championship Edition ipak bolji od drugog. No, ne uzimaju to drugom dijelu za zlo jer je po njihovom mišljenju prvi dio bio gotovo savršen i niti sami ne znaju kako bi ga nadmašili.