Animal Crossing: Pocket Camp je igrica koja je besplatna za sve, a riječ je o jednoj društvenoj simulaciji. Ona je jedna od igara iz serijala Animal Crossing, a u njoj su igrači okupljeni u manjem kampu. Oni se mogu družiti, razgovarati, obavljati manje poslove i zadatke, uređivati svoj životni prostor i još puno toga što nude igrice ovog tipa. Animal Crossing: Pocket Camp je kreiran za Android i iOS. Igrica je izašla u listopadu 2017. godine za igrače u Australiji, a idućeg mjeseca postala je dostupna u svim dijelovima svijeta.

Radnja igrice

U Pocket Camp dijelu serijala Animal Crossing, igrači se nalaze u kampu umjesto u gradu. Ovdje moraju skupljati različite materijale kao primjerice drva i pamuk koji će im poslužiti. Igrač će u principu postati prijatelj s ostalima i činiti velik broj stvari koji bi činio i u stvarnosti. Može posjećivati kampove svojih prijatelja, putovati, ići u kupovine i slično. Naravno, svaki od igrača može posebno uređivati izgled svog lika i avatar, kao i neke dodatne sitne detalje.

Igrači mogu zarađivati resurse tako što obavljaju razne zadatke, a ti resursi kasnije mogu biti pretvoreni u razne stvari poput pokućstva, bazena i drugih lokacija. Sve te stvari mogu privući druge susjede, a tako se razvijaju i razine odnosa s njima.

Kreatori igrice

Igricu su kreirali Nintendo, točnije njihov odjel pod imenom Nintendo EPD (Nintendo Entertainment Planning & Development Division) i NDcube.

Nintendo EPD je najveći odjel u čitavoj tvrtki Nintendo. Nastao je 2015. godine spajanjem odjela za analizu i razvoj za zabavu i odjela za planiranje i razvoj. Nintendo EPD se danas bazira na kreiranju igrica, razvoju aplikacija i različitih softvera usko vezanih uz zabavu. Kreirali su više od trideset igrica.

DNcube je japanska tvrtka koja se bavi razvojem videoigrica, a ima svoje urede u Sapporu i Tokyju. Riječ je o podružnici tvrtke Nintendo koja je osnovana 1. ožujka 2000. godine. 2010. godine Nintendo je odlučio otkupiti 98% dionica tvrtke.

Recenzije

Prema ocjenama koje je prikupio servis Metacritic, kritičari su imali generalno dobre recenzije za igricu Animal Crossing: Pocket Camp. Prosječna ocjena do koje su došli bila je 72/100. Najveću ocjenu ovom je naslovu dao TouchArcade, a ona je glasila četiri i pol zvjezdice. Vrijedi izdvojiti i 8/10 koliko je ovom naslovu dao IGN.

Kritičari su uglavnom imali riječi hvale za Animal Crossing: Pocket Camp, a još jedan od kritičara koji su pažnju obratili na ovu igricu je Polygon iz kojeg iznose kako je igrica odlična i ima puno značajki za jednu mobilnu igricu. Ipak, nije im se svidjelo što je tutorial ipak malo predugačak.

Nagrade i postignuća

Animal Crossing: Pocket Camp je imao velik broj nominacija za razne prestižne nagrade iz svijeta videoigara, a vrijedi izdvojiti one za najbolju mobilnu igricu 2017. godine na dodjeli nagrada koje organizira IGN te za najbolju simulaciju na dodjeli nagrada Game Informera. Na dodjeli nagrada SXSW Gaming Awards, Animal Crossing: Pocket Camp je još jednom bio nominiran za najbolju igricu godine, a Nintendo EPD je također imao jednu nominaciju na dodjeli Golden Joystick Awards u kategoriji najboljeg studija godine.

Do kraja rujna 2018. godine, Animal Crossing: Pocket Camp je prikupio više od pedeset milijuna dolara zarade.