Digimon World: Next Order je igrica koja igrače vodi u svijet Digimona, nadasve poznatih izmišljenih bića s kojima smo se kroz djetinjstvo susretali u crtićima. Razvila ju je tvrtka B.B. Studio, a objavila tvrtka Bandai Namco Entertainment. Digimon World: Next Order je kreiran za konzole PlayStation 4 i PlayStation Vita te je izašao 17. ožujka 2016. godine za igrače iz Japana, a ostatak svijeta ovaj je naslov ugledao u siječnju 2017. godine.

U ovoj igrici, igrači upravljaju likom koji se kreće u otvorenom svijetu što znači da ne postoje ograničenja gdje želi ići, a igra se iz trećeg lica. Na početku igrača prate dva Digimona, a u startu ima mogućnost izabrati koja će to dva biti. Tijekom igranja, Digimoni napreduju i razvijaju se te se bore protiv drugih Digimona. Veza između igrača i njegovih Digimona može napredovati kroz različite pohvale i načina na koji se prema njima odnosi.

Borbe se dešavaju kada igrač priđe i dodirne drugog Digimona te se radnja seli u okrugli prostor za borbu u kojem se svaki igrač može kretati kako želi. Digimoni se bore sami na način kakav je unaprijed određen, a igrač može prilikom borbe koristiti razne komande i predmete koji pomažu njegovom Digimonu. Također, tijekom borbe je moguće zamijeniti Digimona koji se bori ili ih posebnom naredbom spojiti u jednog, znatno jačeg Digimona. Kada borba završi, Digimoni koji su sudjelovali u njoj napreduju i povećavaju se njihove statistike.

Kroz čitavu igricu moguće je skupiti 217 Digimona u japanskoj verziji igrice, dok je za ostale verzije dodano još 15 Digimona i ukupna brojka iznosi 232.

Kreatori igrice

B.B. Studio je japanska tvrtka koja se bavi razvojem igrica, a nastala je spajanjem dvije manje tvrtke – BEC i Banpresoft. Iako su se tvrtke spojile 1. travnja 2011. godine, do veljače 2014. godine sve igrice koje je kreirala ova novonastala tvrtka nosile su potpis Banpresofta. Digimon World: Next Order je jedna od njihove tri najpoznatije kreacije, uz Dragon Ball Z i Mobile Suit Gundam. Međutim, ovo nisu jedini naslovi B.B. Studiosa koji je od 2011. godine pa do danas kreirao više od trideset različitih igrica od kojih nisu svi kreirani u game engineu Unity.

Recenzije

Igrica Digimon World: Next Order nije doživjela velik broj recenzija od strane kritičara, a one koje su dobili bile su uglavnom dobre. Metacritic je sažeo sve raspoložive ocjene recenzija za Digimon World: Next Order i došao do prosječne ocjene od 68/100. PlayStation LifeStyle i Destructoid ovom su naslovu dali najbolje ocjene, a one su bile 8/10. U Destructoidu navode kako nisu mogli ići na višu ocjenu od spomenute budući da su primijetili kako je grafika postala nešto lošija kada je igrica kreirana za konzolu PlayStation Vita. Njihov je konačni zaključak bio kako će igrica biti puno bolja dugogodišnjima fanovima Digimona te kako oni ostali vjerojatno neće pronaći previše zanimljivih značajki za sebe. U PlayStation LifeStyleu navode kako igrica od svojih igrača zahtjeva puno tuda i rada kako bi napredovali, a da je uz to prepuna zanimljivih sadržaja i opcija koje će samo igranje učiniti puno zanimljivijim i zabavnijim.

Japanski magazin Weekly Famitsu igrici Digimon World: Next Order dao je akumuliranu ocjenu od 33/40 koja se bazira na glasanju četiri osobe čije su individualne ocjene bile 8, 8, 8 i 9.

Prodaja

Prilikom izlaska igrice Digimon World: Next Order, Media Create je objavio kako je PlayStation Vita verzija igrice prodana u nešto više od 62 tisuće primjeraka što je bilo dovoljno da dostigne drugo mjesto na ljestvici najprodavanijih igrica tog tipa u regiji. Do kraja prve godine svog izlaska, Digimon World: Next Order se prodao u 77.758 kopija. Verzija igrice za PlayStation 4 debitirala je na 13. mjestu najprodavanijih novih igrica s 5.930 prodanih kopija prvi tjedan od svog izlaska. U Velikoj Britaniji, Digimon World: Next Order je prilikom prvog tjedna od svog izlaska bio 24. najprodavanija igrica.