Assassin’s Creed Identity jedna je od najpopularnijih igrica na svijetu, a dolazi iz serijala Assassin’s Creed. Iako ne bi trebala zahtijevati neki poseban uvod, budući da je rađena u Unity game engineu, vrijedi reći ponešto o ovoj uspješnici. Igricu Assassin’s Creed Identity kreirala je tvrtka pod imenom Blue Byte, a izdavačka tvrtka je Ubisoft.

Riječ je mobilnoj igrici, a prvi put je puštena u javnost u “soft” verziji 2014. godine u Novom Zelandu te je bila besplatna za igranje. 25. veljače 2016. godine puštena je verzija igrice za iOS koja je bila dostupna u cijelom svijetu. Verzija za operacijske sustave Android puštena je 18. svibnja 2016. godine, zajedno s DLC-om, odnosnom dodatnim značajkama koje su se posebno mogle skinuti za oba operacijska sustava.

Radnja igrice

Vrijeme radnje u igrici Assassin’s Creed Identity je u doba talijanske renesanse i u igrici se može naići na neke lokacije poput Koloseuma u Rimu. Kao i u svakoj verziji Assassin’s Creed serijala, glavni lik može izvoditi svakakve parkour vještine i jako je spretan u borbi. Od igrača se zahtjeva da ispunjava razne misije, a u normalnom načinu igre slijedi se jedna priča koja ima više dijelova. Obavljanjem misija skuplja se iskustvo i novac koji kasnije može biti iskorišten na razne načine.

Mogućnosti

Assassin’s Creed Identity svojim igračima dopušta da personaliziraju svog lika, a mogu birati između četiri različite klase: borca, ubojicu, lopova ili svestranog lika. Svaka klasa ima svoje pogodnosti i različite detalje, što svaku od njih čini jedinstvenom i drukčijom od drugih. Kroz igru, kako igrač stječe iskustvo, može otključavati nove vještine za odabranu klasu, a uz to i dodatno opremati svog lika različitim oružjima, oklopima, cipelama i slično. Postoje i opcije kupovine unutar same igrice koje će dodatno poboljšati izgled i performanse glavnog lika.

Kreatori igrice

Kao što smo spomenuli, Assassin’s Creed Identity je kreirala tvrtka pod imenom Blue Byte, a riječ je o tvrtki koja se nalazi u Düsseldorfu, u Njemačkoj. Osnovali su je Thomas Hertzler i Lothar Schmitt još 1988. godine, a najpoznatija je po svojim serijalima Anno i The Settlers. 2001. godine, Blue Byte postao je dio Ubisofta, a zato je današnje puno ime tvrtke Ubisoft Blue Byte GmbH. Ubisoft Blue Byte se trenutno u Njemačkoj sastoji od tri studija, a to su Ubisoft Düsseldorf, Ubisoft Mainz i Ubisoft Berlin.

Zanimljivo je kako je spomenuti dvojac svoju tvrtku osnovao novcima posuđenim od Hertzlerovih roditelja, a prvo “sjedište” novonastale tvrtke bio je tavan Hertzlerove kuće. Prva igrica koju je kreirala tvrtka Blue Bytes bila je teniska simulacija pod imenom Great Courts. Prva uspješnica bila im je strateška igrica Battle Isle za koju su kasnije izrađivali i razne dodatke te nastavke.

Recenzije

Recenzije onih koji su igrali Assassin’s Creed Identity uglavnom su pozitivne što se tiče same igre, grafike i raznih “in-game” detalja. Ono što mnogi zamjeraju ovoj igrici je njezina cijena i činjenica da pomalo odudara od ostatka serijala. Assassin’s Creed Identity pružit će svojim igračima odličnu zabavu, ali netko tko voli i ostatak igrica iz serijala Assassin’s Creed možda neće imati onaj isti osjećaj koji su mu ostali dijelovi stvarali.

Na kraju, vrijedi izdvojiti i da je ova igrica osvojila jednu nagradu, a riječ je o HMMA (Hollywood Music In Media) nagradi za najbolju glazbu u mobilnim igricama 2016. godine.