Osim što je Unity kreatorima igrica ponudio svoj game engine kako bi im uvelike pomogao kod kreiranja i tako olakšao da ostvare svoje želje i snove puno lakše, u Unityju su odlučili i posvetiti dodatnu pažnju svojim kreatorima. Upravo iz tog razloga organizirane su dodjele nagrada najboljim kreatorima i njihovim postignućima. One se dodjeljuju u pregršt kategorija, a promatraju se i projekti koji nisu vezani samo za kreiranje igrica jer Unity se može koristiti za velik broj drugih tipova projekata. Dodjela nagrada održava se jednom godišnje, a vrijedi obratiti pažnju u kojim sve kategorijama.

Igrice

Naravno, igrice su najzastupljenije u izboru primatelja Unity nagrada, a one se mogu dodijeliti u više raznih kategorija koje mogu krasiti samu igricu.

Najbolja igrica

Nagrada za najbolju igricu najvažnija je nagrada koja se može osvojiti na ovom izboru kada je o kreatorima igrica riječ. Nije bitno radi li se o 2D ili 3D igrici te za koju je ona konzolu kreirana. Nagrada za najbolju igricu može otići bilo kojoj igrici koja je ostavila odlično iskustvo, ima sjajan koncept, inovativna je i kreativna. Savršena mješavina nabrojanih kvaliteta svake godine odnese ovo vrijedno priznanje.

Najbolja mobilna igrica

Nagrada koja se dodjeljuje isključivo za mobilne igrice koje su uspjele objediniti odličan koncept, kontrole, kreativnost i vizualni dizajn. U današnje vrijeme sve popularnija kategorija zbog povećanje potrebe za kreiranjem mobilnih igrica.

Najbolji 3D vizuali

Ovu nagradu odnosi igrica koja je najviše uspjela impresionirati svojim vizualnim izgledom u trodimenzionalnom svijetu. Može se raditi o realnom izgledu ili fantastičnom, ova kategorija slavi sve što možemo nazvati lijepim.

Najbolji 2D vizuali

Imati više dimenzija u igrici ne mora nužno značiti da će ona biti ljepša. Tako sasvim sigurno razmišljaju kreatori 2D igrica kojima je cilj osvojiti ovu nagradu. Ni njima definitivno ne nedostaje inspiracije jer svjedočili smo uistinu predivnim 2D kreacijama nastalim u Unityju.

Najbolja VR igra

Nagrada za najbolju igricu kreiranu u tehnologiji virtualne realnosti je jedna od zanimljivijih nagrada. VR iz godine u godinu postaje sve popularniji pa su tako i izazovi pred kreatorima sve veći. Upravo to čini ovu nagradu još vrjednijom.

Najbolja multiplayer igrica

Multiplayer, odnosno igrice za više igrača su najpopularniji tip igrica danas. Njih se može igrati s prijateljima ili potpunim strancima, a bude određenu dozu kompetitivnosti u igračima. Nagrada u ovoj igrici znači da su kreatori uspjeli napraviti nešto što ogroman broj ljudi voli igrati.

Nagrade za ostvarenja koja nisu igrice

Unity je alat koji nudi puno više mogućnosti od samog kreiranja igrica pa je tako moguće kreirati razne simulatore i aplikacije koje olakšavaju učenje i svakodnevne poslove. Na dodjeli Unity nagrada, takav tip kreacija nije zaboravljen.

Najbolji projekt u arhitekturi, inženjerstvu i gradnji

Kreatori u arhitekturi, inženjerstvu i gradnji koriste svu moć koju im Unity nudi i kreiraju uistinu fascinantne 3D projekte. Nagradu u ovoj kategoriji odnose najkreativniji i oni koji su najvještiji u dizajnu te virtualnim prikazima nekih stvarnih konstrukcija.

Najbolji projekt u auto-moto svijetu, transportu i proizvodnji

Dizajniranje i razvoj vozila u virtualnoj realnosti, iskušavanje samovozećih automobila i revolucionariziranje onoga što već znamo o autoindustriji samo su neki od primjera koji uvelike povećavaju šansu kreatorima da odnesu ovu značajnu nagradu.

Najbolji projekt za medije i zabavu

Tehnologija u stvarnom vremenu omogućava kreatorima i umjetnicima da oslobode svoju maštu i stvore iskustvo koje će nas natjerati na razmišljanje, zabaviti nas, ali i inspirirati. Nagrada za najbolji projekt za medije i zabavu otići će u ruke upravo takvih kreatora.

Najbolji studentski projekt

Kao što sama poslovica kaže: “na mladima svijet ostaje”. Tom se poslovicom vode i u Unityju jer su odlučili nagraditi i najbolji studentski projekt te na taj način motivirati mlade kreatore da nastave s vrijednim radom jer postoji netko tko prati njihove kreacije i trud.

Najiščekivaniji projekt

Nagrada za najiščekivaniji projekt dodjeljuje se onom projektu za koji znamo da dolazi u bliskoj budućnosti, a s nestrpljenjem čekamo da izađe. U Unityju, takvih je projekata puno i velik broj njih se isplati čekati.

Asset Store

Asset Store je trgovina u kojoj svi korisnici Unity alata mogu međusobno dijeliti neke svoje kreacije koje će poslužiti drugim kreatorima. One se mogu i prodavati, a sami kreatori istih odlučuju na koji način ih žele podijeliti s drugima. Postoje tri kategorije u kojima se nagrađuje i taj tip kreacija.

Najbolji umjetnički alat

Bilo da se radi o velikom timu različitih umjetnika ili jednoj osobi koja je jako predana svom poslu, svi mogu kreirati neki umjetnički alat koji će pomoći drugima da podignu svoje projekte na višu razinu. Ova nagrada namijenjena je takvim alatima.

Najbolji razvojni alat

Asset Store uistinu zbližava Unity zajednicu i pomaže pri razvoju iste. Ovaj tip alata uštedjet će vrijeme mnogima te im pomoći da lakše započnu svoje projekte. Nagrada za najbolji razvojni alat odlazi onome čiji alat je bio od najveće pomoći.

Najbolji umjetnički sadržaj

Bilo da se radi o ogromnom krajoliku, vizualnim efektima ili jedinstvenim i zabavnim likovima, ovaj paket dodataka pomoći će svima da razviju okruženje kakvo žele. Ovu nagradu osvajaju oni koji su kreirali najbolji umjetnički sadržaj.

Zlatna kocka

Budući da je logo tvrtke Unity zapravo kocka, prikladno je da zadnja nagrada nosi takvo ime. Najveća je čast osvojiti ovu nagradu jer ona bi u principu trebala objediniti sve ono najbolje što smo ranije spomenuli. Ona najčešće ode projektima koji su jednostavno ostavili bez daha, nebitno radi li se o igrici, nekoj drugoj vrsti projekta ili dodatku za Asset Store. Svakom dobitniku Zlatne kocke trebala bi biti izuzetno velika čast primiti ovaj tip priznanja.