PGA Tour 2K21 je sportska igrica koju je razvila tvrtka HB Studios, a objavila tvrtka 2K Sports za platforme Google Stadia, Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4 i Xbox One. Riječ je o golf igrici koja izlazi svake godine, a ovo će biti drugi put da će je izdati tvrtka 2K Sports. Prethodno je ovaj serijal HB Studiosa izdavala tvrtka EA Sports, ali zadnje dvije godine to se promijenilo. Ova je igrica prvobitno nosila ime Tiger Woods PGA Tour.

Budući da je riječ o sportskoj igrici koja nije toliko drukčija od svoje prošlogodišnje inačice, tako je dočekana i među igračima te kritičarima. Dobila je uglavnom dobre recenzije, a glavni razlog istima je što je zadržala solidnu dozu realnosti te igračima pruža poprilično realno iskustvo igranja golfa na najvišoj svjetskoj razini. Također, u najnovijoj verziji postoje i razine težine koje mogu dati dodatnu draž i izazov samom igranju.

Kreatori igrice

HB Studios je kanadska tvrtka koja se bavi razvojem igrica, a uglavnom je orijentirana na sportski žanr. Upravo su zato najpoznatiji po svojim igricama ragbija i kriketa, a već duži niz godina surađuju s EA Sportsom koji objavljuje njihove sportske naslove. Slučaj je to bio i s PGA Tour igricama, no taj dio preuzeo je 2K Games.

HB Studios je osnovao Jeremy Wellard 2000. godine u kanadskom mjestu Lunenburg, Nova Scotia. Tvrtka je s radom počela sa samo devet zaposlenika, a njihova prva videoigrica bio je Cricket 2002. U 2004. godini potpisuju ugovor s tvrtkom EA Canada koji uključuje veći broj projekata. Razvijali su tako razne sportske igrice, od ranije spomenutog ragbija i kriketa do serijala FIFA i američkog nogometa. Do 2012. godine kreirali su isključivo sportske igrice za EA, a tada su odlučili proširiti svoj opus i raznim drugim naslovima. Ukupno pod svojim imenom imaju više od 50 videoigrica, a upravo je PGA Tour 2K21 njihova zadnja kreacija.

Recenzije

Kao što to uglavnom biva, recenzije te ocjene kritičara za igricu PGA Tour 2K21 sažeo je servis Metacritic te došao do zaključka kako su ocjene uglavnom pozitivne. Prema njihovom istraživanju prosječne ocjene za ovu igricu glase:
Nintendo Switch: 72/100
PC: 77/100
PlayStation 4: 76/100
Xbox One: 78/100

Prednosti

Gotovo su sve recenzije većih magazina, stranica i kritičara slične, a među njima vrijedi izdvojiti IGN s ocjenom 7/10, GameSpot s 8/10, Game Informer s 8/10, Hardcore Gamer 4/5 i EGM s četiri zvjezdice. Čini se kako je glavni razlog visokim ocjenama činjenica da su u ovoj najnovijoj verziji igrice iz PGA Tour serijala dorađeni svi problemi o kojima se moglo čitati kada je bila riječ o recenzijama za prethodne inačice. U IGN-u smatraju kako je ove godine igra puno realnija i uravnoteženija nego što je to bilo nekoć. GameSpot je dao opis koji bi se vjerojatno najviše trebao svidjeti kreatorima igrice kada su napisali kako je PGA Tour 2K21 dosad najbolja igrica iz serijala.

Mane

Kao nedostatak igrice mnogi su naveli ono što zapravo nema puno veze sa samim izvođenjem i upravljanjem. Na meti kritika našli su se detalji kao primjerice poprilično statično okruženje. Jedna od ozbiljnijih kritika koju vrijedi uvažiti je nedostatak ženskih golferica, iako one mogu biti kreirane kada igrač stvara sam svog lika.