Hero of Many je nezavisna igrica koju je kreirala tvrtka Trickstar Arts. Radi se o akcijskom i avanturističkom žanru, a kreirana je za Android, iOS, Ouya i Microsoft Windows. Verzija za Microsoft Windows pojavila se na platformi Steam 15. rujna 2014. godine. Hero of Many ne sadrži nikakav dijalog, a grafika je rađena u jednom tamnom tonu punom silueta. Igrice koje su bile inspiracija kod kreiranja Hero of Many su Another World, Heart of Darkness i Abe’s Oddysee.

Radnja

Igrači u igrici Hero of Many kontroliraju bijelo biće u obliku kugle koje je okruženo tamom, a nalazi se u podvodnim špiljama. Oni ovdje mogu susretati dvije vrste riba. Bijele ribe žele biti prijatelji s glavnim likom i pridružiti mu se na njegovom putu, a crne su neprijateljski raspoložene te pokušavaju napasti igrača i njegove pratitelje. Jačina kojom glavni lik svijetli pokazuje koliko energije on ima. Na putu se mogu pronaći razni oblici svjetla koji će podići razinu energije, a kristali služe kao checkpointovi, odnosno mjesta s kojih će igrač idući puta moći nastaviti igranje.

Postoji 26 razina ove igrice, a cilj je dovršiti ih sve. Postoje i razne zagonetke, glavni neprijatelji i mini igre. Kako bi prelaženje razina bilo još teže, postoje razne zamke koje treba izbjegavati.

Kreatori igrice

Trickster Arts je nezavisna tvrtka koja se bavi razvojem igrica, a nalazi se u Češkoj. Nju čine bivši zaposlenici tvrtke 2K Czech. Trickster Arts je osnovao Matouš Ježek u jesen 2012. godine, nedugo nakon što je i sam napustio 2K Czech. U to je doba radio na svom prvom samostalnom projektu, a riječ je o igrici Hero. Nakon osnivanja svoje tvrtke, kontaktirao je nekoliko svojih bivših kolega kako bi mu se pridružili i tako se broj zaposlenika Trickster Artsa počeo povećavati.

Recenzije

Metacritic je prikupio sve recenzije za ovu igricu koje su došle za platformu iOS i došao do zaključka kako je prosječna ocjena za Hero of Many 88/100. To je uistinu odlična ocjena, a možemo reći da su i ostali kritičari ovaj naslov sjajno prihvatili.

GameWoof je Hero of Many okarakterizirao savršenim te je stoga ovu igricu nagradio maksimalno davši joj 100% u svojoj recenziji. TouchArcade ju je ocijenio s četiri i pol zvjezdice, a Pocket Gamer s 80%. Arcade Sushi i Bonusweb su također sjajno reagirali na ovaj naslov davši mu 85%.

Mnogi su se složili kako Hero of Many ima jedan opuštajući tempo te kako igrica ima jednu snažnu priču koja je prikazana na jako jednostavan način. Ono što je ostavilo dobar dojam na mnoge jest i da je upravo ta priča prepuštena na maštu samom igraču koji je može interpretirati na način na koji želi.

Nagrade

Hero of Many je zabilježio velik broj različitih nominacija, a osvojio je i jednu značajnu nagradu. Pobijedio je u izboru najbolje češke igrice za 2013. godinu.

Jako je blizu bio osvajanja prvog mjesta na dodjeli nagrada Android Headlinesa u kategoriji najboljeg ambijenta gdje je završio na drugom mjestu. Također, Hero of Many je ostvario treće mjesto u kategoriji najbolje Android igrice na dodjeli nagrada koju organizira GameWoof te isto mjesto u kategoriji najbolje priče na dodjeli nagrada koju organizira Insider Monkey.