Kreirano je novo izdanje Unityja, najpopularnijeg game enginea na svijetu i trenutno se nalazi u svojoj beta verziji. Ono donosi neke nove značajke i poboljšane one nešto starije, a nove značajke i poboljšanja dostupna su za probu već danas. Najveći je fokus bio usmjeren na stabilnost, izvedbu i optimizaciju tijeka rada. U verziji Unity 2021.2 to bi zaista trebalo biti moguće odmah primijetiti, ali ovo izdanje također donosi i neke druge dugo očekivane značajke. 

Unity napreduje iz dana u dan

Unity je u vrlo brzom roku postao vodeći alat za kreiranje igara različitog tipa. Često možemo naići na razne igre ili aplikacije koje su kreirane Unityjem, a da to nismo niti znali ili jednostavno nismo tome posvetili baš previše pažnje. Osim kreiranja klasičnih videoigara na koje smo navikli, Unity se može koristiti i u arhitekturi, prometu, filmskoj industriji, a odnedavno čak i u casino industriji. Upravo zato i neka hrvatska online casina sasvim sigurno koriste igre kreirane upravo Unity game engineom, a ostaje nam vidjeti koliko će se spektar mogućnosti u ovim novijim verzijama Unityja proširiti i što nas sve čeka u budućnosti.

Kako korisnik može pružiti feedback?

Unity timovi raduju se kada mogu vidjeti kako njihovi korisnici istražuju i testiraju nove značajke. Kod svake nove verzije alata, ta direktna suradnja između Unity tima i korisnika je od najveće važnosti jer se direktno može dobiti povratna informacija što bi valjalo promijeniti i nadograditi. Korisnici tako, primjerice, bilo kakav oblik problema na koji naiđu tijekom korištenja Unityja mogu prijaviti koristeći Bug Reporter. Ova se značajka nalazi u traci alata pod “Pomoć” i njome se može usmjeriti pažnju Unity tima da učinkovito istraži opisani problem te da mu dodijeli ticket u svome sustavu za brže rješavanje od strane svojih razvojnih timova. O nastalom problemu može se raspraviti i na Unity forumu gdje će također gotovo u svakom trenutku na raspolaganju biti netko iz tima. Savjetuje se da korisnici prije nego što se odluče prijaviti neki problem prvo istraže je li problem već naveden na Unityjevom “Unity Issue Trackeru 2021.2”.

Moguće osvojiti nagrade

Kao znak zahvale svima koji prepoznaju neki problem u novoj verziji Unityja, prijavom problema korisnici će biti uključeni u izvlačenje za neke vrlo vrijedne nagrade. Kako bi prilikom prijave problema dali svoju suglasnost i istaknuli želju da se nađu u toj nagradnoj igri, na kraju svog izvještaja o problemu moraju dodati kod #Beta2021Win_NVIDIA

Gdje se može najviše pomoći?

Naravno, u Unityju se trude svoj alat poboljšati na najbolji mogući način kako bi korisnici imali najbolje iskustvo korištenja istog, stoga postoje i mjesta koja su kreirana upravo za prijavu problema, ali i raspravu među korisnicima. Na beta i eksperimentalnim forumima često se spajaju članovi Unity tima kako bi raspravljali o novim tehnologijama koje trebaju izaći, kao i o beta verzijama alata. Korisnici su i više nego dobrodošli na takvim forumima i svako njihovo viđenje alata je od velike pomoći.

Unity Pulse je također jedno od mjesta osmišljenih za prikupljanje iskustva korisnika, a više se bazira na cjelokupna iskustva korištenja Unityja te nešto manje na klasičnu prijavu problema. Koristeći Unity Pulse korisnici mogu pronaći mnoge različite ankete, glasanja, rasprave, intervjue i grupne razgovore koji mogu biti od velike koristi za njih same, ali i za članove Unity timova.