Kada se spomene Unity game engine, prvo što padne na pamet su definitivno igrice. Naravno, to je vrlo logičan zaključak budući da je gotovo 99% svih kreacija nastalih ovim alatom vezano uz igrice. Međutim, kako vrijeme prolazi, ljudi postaju sve ambiciozniji i maštovitiji te se ne žele zaustaviti na kreiranju igrica, već žele izmisliti nešto novo i svoje te biti jedinstveni. Nebitno radi li se o tržištu pa žele pokušati unovčiti svoje ideje ili jednostavno o želji za produktivnošću i testiranjem svojeg znanja. Mnogi zapravo nisu niti svjesni da Unity nudi širok opseg različitih aplikacija i softvera koji mogu biti kreirani upravo njime, a da zapravo nisu vezani uz igrice. Definitivno vrijedi stoga spomenuti neke od najpopularnijih stvari koje se mogu kreirati koristeći Unity, a da to nisu samo igrice.

Simulacije

Simulacije koje se mogu kreirati koristeći Unity game engine mogu biti zabavne, ali i poučne te jako korisne. Same po sebi, simulacije su bitan dio mnogih industrija, a definitivno pomažu pri različitim proizvodnjama te treniranju individualaca u specifičnim vještinama. Unity Simulation je upravljana usluga u cloudu koja programerima proizvoda, istraživačima i inženjerima omogućuje jednostavno i učinkovito pokretanje tisuća simulacija u cloudu. Razvojem projekata u Unityju koji predstavljaju stvarna okruženja, parametrizacijom tih projekata za simulaciju i pokretanjem mnogih simuliranih scenarija u cloudu brže od stvarnog vremena, programeri mogu ubrzati svoje vrijeme za uvid.

Animacije i filmovi

Budući da je primarna namjena Unity game enginea kreiranje igara, vrlo je važno da posjeduje mogućnost kreiranja animacija i filmova jer mnoge igrice zbog svoje priče i interakcije s igračima to zahtijevaju. Unity tako donosi kreatorima mogućnost rada u stvarnom vremenu, pružajući umjetnicima, producentima i redateljima više mogućnosti za kreativnu slobodu, brze povratne informacije i umjetničke iteracije na fleksibilnoj platformi. Uz Unity, proizvodnja u stvarnom vremenu je realnost. Trenutno je Unity vodeća svjetska platforma za stvaranje i upravljanje interaktivnim 3D sadržajem u stvarnom vremenu, pružajući alate za izradu nevjerojatnih animacija i sadržaja tog tipa.

Zabavne aplikacije

Igre definitivno nisu jedini zabavni sadržaj koji se može kreirati u Unityju. Budući da se uz njega mogu izrađivati aplikacije za mobitele, sve više kreatora se odlučuje otići u tom smjeru i kreirati nešto što dosad još nije viđeno. Također, uz Unity je moguće izraditi i svoju inačicu nekih od popularnih aplikacija kao što su aplikacije za horoskop, vremensku prognozu, trening, zdravstvene aplikacije i još mnogo toga. Možemo reći kako će Unity kod svojih korisnika probuditi onu kreativnu stranu, a na korisnicima je da ulože trud i kreiraju nešto jedinstveno.

Chat

Uz Unity je moguće kreirati i različite tipove chatova. Chat je popularan još od same pojave Interneta i s njime se zaista ne može pogriješiti. Ljudima je oduvijek služio za interakciju s drugima, nebitno gdje se nalazili i sjajna je opcija za razmjenu iskustva, mišljenja i različitih sadržaja. Danas gotovo da ne postoji stranica koja svojim korisnicima ne omogućuje međusobnu komunikaciju, a upravo je chat najefikasnija od tih opcija. Chat koji će imati neke jedinstvene karakteristike koje se teško mogu pronaći među današnjim chatovima na Internetu ima velike šanse postati vrlo popularan.